Sollicitatiebrief en cv

Het schrijven van een sollicitatiebrief is vaak erg spannend. Na lang zoeken vind je eindelijk een vacature die je op het lijf is geschreven, maar hoe schrijf je nu een passende sollicitatiebrief? JW Communicatie helpt je bij het schrijven of redigeren van je brief.


Pakkende eerste zin

In je sollicitatiebrief moet je duidelijk uitleggen waarom je bij een organisatie wil werken. Hoe zorg je ervoor dat die organisatie niet om je heen kan? Waarom kiezen ze voor jou en niet voor die andere kandidaten? Het draait erom jezelf te verkopen, zonder arrogant over te komen. Dat begint met een pakkende openingszin die de recruiter direct bij de strot grijpt. Met een openingszin als: ‘Naar aanleiding van uw advertentie op Twitter…’, maak je niet veel kans op een sollicitatiegesprek.

Sollicitatiegesprek

Veel mensen hebben slapeloze nachten voor een sollicitatiegesprek. Maar als je van te voren al een uitmuntende sollicitatiebrief hebt geschreven, zul je zien dat het gesprek veel vlotter verloopt. Je hebt in je brief immers al een verpletterende indruk achter gelaten. En je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk achter te laten.

Contact sollicitatiebrief