Privacyverklaring JW Communicatie

Nou allemaal even goed opletten en lezen. Hier volgt de privacyverklaring van JW Communicatie. Gegenereerd uit een van de talloze AVG-checklist, -hulpdienst, -coaching dinges en duidingswebsites. Aangevuld met hier en daar een vleugje eigen inbreng. Voordat je je stort op een heel epistel over niks, eerst even de managementsamenvatting.

Managementsamenvatting (TL/DR)
JW Communicatie verwerkt persoonsgegevens van je: 1. als je klant bent (want de factuur moet naar het juiste adres) 2. als je je inschrijft op de website (waarschijnlijk omdat je hulp nodig hebt)Jos Widdershoven | Eindbaas JW Communicatie

Volledige versie (saaaaaaai)

JW Communicatie, gevestigd aan Kempkensweg 19 Landgraaf, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
https://jwcommunicatie.nl (steek die maar in je zak, je bent al op de website)
Kempkensweg 19
6371 BR Landgraaf

Jos Widdershoven is de eindbaas gegevensbescherming bij JW Communicatie (ook chef lege dozen, maar dat is voor deze verklaring verder niet relevant). Je kunt hem bereiken via contact@jwcommunicatie.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken

JW Communicatie verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van onze diensten of omdat je de persoonsgegevens zelf aan ons hebt gegeven. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Bewaartermijn persoonsgegevens
  1. Klanten: Als je klant bent van JW Communicatie (als je facturen krijgt), moeten wij van rechtswege De Belastingdienst de gegevens 7 jaar bewaren. Punt. Dat doen we dan ook netjes.
  2. Heb je je aangemeld/geregistreerd op de website, dan blijven je persoongegevens (veilig uiteraard) bewaard totdat je zelf besluit om je uit te schrijven/af te melden. Na afmelding worden de gegevens vernietigd. Hoppa, dat is mooi, niet?
Delen van persoonsgegevens met derden

We gebruiken functionele en analytische cookies. Ho, ho, ho… Wat is dat allemaal? Nou ja, wij willen een goed functionerende website waarop we je zo goed mogelijk kunnen helpen (je komt hier immers omdat je hulp nodig hebt, niet omdat je ons zo leuk vindt). Komt ie dan: een cookie is iets voor bij de koffie een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. We gebruiken (glutenvrije) cookies alleen voor technische functionaliteit. Zoals gezegd zorgen die cookies ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Bij je eerste bezoek aan onze website hebben wij je geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Geen cookies, betekent minder goede hulp (en minder lekkere koffie uiteraard). Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat die geen cookies meer opslaat (dat betekent dus dat je daar zeeluf actie voor moet ondernemen). Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Wil je nog meer informatie over cookies en hoe (on)gezond het is voor je surfgedrag, doe dan klik.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door JW Communicatie en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.  Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar contact@jwcommunicatie.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy (daar is dit hele epistel namelijk om te doen; de bescherming van je privacy). We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek.

JW Communicatie wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (daar zijn dol op klachten. Persoonlijk word ik al een tijd lang lastig gevallen door wat telefoonterreur van schimmige bedrijfjes. Alles keurig gemeld, maar dat helpt natuurlijk geen zier). Enfin, verder met de privacyverklaring…

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

JW Communicatie neemt de bescherming van jouw gegevens serieus (lees dat nog eens!) en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of (haha) via contact@jwcommunicatie.nl. JW Communicatie heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

Nou, dat was het. Als je het helemaal tot hier hebt gered, stuur me een mailtje. Ting, boem, paaf!

About the Author

Jos Widdershoven

Twitter

Sinds april 2014 ben ik de eindbaas van JW Communicatie. Ik help organisaties in hun zoektocht naar de juiste worden. Daarnaast schrijf ik regelmatig artikelen voor diverse (vak)media. Bent jij op zoek naar goede redactionele (web)content? Mail dan naar contact@jwcommunicatie.nl